Thursday, 22 March 2018

TIPS 'OUTING' BERSAMA SIKECIL


Hujung minggu dan cuti sekolah merupakan waktu untuk bercuti bersama keluarga sambil mengeratkan hubungan. Namun ibu-ibu boleh menjadi stress dengan ragam anak-anak terutama jika anak-anak masih kecil. Berikut beberapa tips yang boleh dilakukan agar ‘outing’ bersama anak-anak lebih ceria dan indah.

1. Libatkan anak apabila memilih tempat agar anak-anak bersedia lebih awal sebelum pergi dan telah menyiapkan barangan keperluan diri untuk dibawa (tidaklah stress semuanya perlu dijeritkan last minute)

2. Pilih masa dan tempat yang sesuai. Elakkan tempat sesak. Elakkan tempat terlalu panas, terlalu sejuk mahupun terlalu bising.

3. Kenalpasti dahulu apa masalah mungkin berlaku sebelum ‘outing’ dan lakukan persediaan. Contohnya, bercuti di tepi pantai, perlukan tempat anak-anak baring yang selesa, jangan lupa bawa khemah kecil dan sedikit kain batik sebagai alas/ selimut. Juga bawakan topi / sunglass.

4. Tulis barang keperluan agar tidak tertinggal. Contoh jika pergi beberapa hari, perlu juga ubat sapu, ubat demam, sunblock, ubat gatal dan sebagainya.

5. Bawa bekal makanan dan minuman – sentiasa. Anak-anak boleh tiba2 lapar dan dahaga.

6. Pastikan selalu remind untuk check lampin bayi agar tidak terlalu basah/ bocor. Jiika bocor akan mengotorkan pakaian, stroller dan susah nak cuci menyebabkan ibu stress.

7. Peralatan keselamatan seperti car seat, dan jika guna baby carrier, jangan lupa bawa!

8. Pastikan pemilihan pakaian ibu yang MUDAH DAN SELESA. Penting agar dalam setiap situasi ibu dapat menyusukan bayi dengan mudah.

  • Pilih pakaian dari fabric Milk Silk oleh Qissara – selesa, stretchable , tak meluyut, tak jarang dan tak panas.
  • Boleh ditarik sahaja, untuk selak dan menyusu, bukaan menyusu pula tersembunyi, dengan nursing cover di dalam yang boleh dikeluarkan, boleh menyusu di tempat awam tanpa risau.
  • Pakaian sentiasa CANTIK walau dah menguruskan anak-anak. Blouse Qissara susah kedut, susah koyak, jika ada stain basah, cepat kering.
  • Pakaian Qissara juga paling best untuk bawa travel kerana tak perlu gosok 

Untuk saya sebagai ibu kepada 3 anak yang masih kecil dan terutama bayi yang baru berusia 2 bulan, semua di atas penting untuk mengelakkan stress dan percutian menjadi lebih indah.

Pakaian di atas semuanya yang saya pakai semasa bercuti di Johor baru-baru ini, sangat happy dan Alhamdulillah, percutian yang sangat indah serta meninggalkan kenangan yang manis. Baju Ella Misaki, Rania terdapat lebih 20 designs untuk dipilih.

Pilihan bijak, pakaian paling SELESA, MUDAH, SESUAI DIPAKAI KEMANA-MANA, TAHAN LAMA DAN TAHAN LASAK. Corak- corak yang cantik dan eksklusif!
Cara belian:
1. www.qissara.com @
2. Whatsapp HQ: 018 239 4830
3. Atau dapatkan dari agen #teamqissara

Semua stok baju adalah terhad kerana Qissara tak produce design dan corak yang sama untuk mengekalkan ciri eksklusif.

No comments:

Post a Comment